Plantejament del projecte.
El projecte es basa crear una ràdio per a l'escola de manera que siga de gran utilitat per a millorar la comunicació del xiquet. A més proporciona la cooperatividad entre famílies i centre, això permet crear un ambient més agradable per al xiquet o xiqueta.
Perquè això es puga dur a terme el primer dels passos és el de tindre en compte als mestres del centre perquè per a aconseguir el propòsit és necessària la seua intervenció i la seua motivació de voler fer-lo.
En aquest cas, cal afegir que igual que els xiquets poden sentir-se millor amb realitzant aquest tipus d'activitats a l'aula també els mestres eixim de la rutina i fem les activitats més dinàmiques i augmentant el grau de cooperació amb els alumnes i amb les seues famílies.
Els mestres perquè el projecte es duga a terme han d'involucrar-se i tindre ganes de fer-lo. No es tracta d'una ximpleria, els xiquets adquireixen grans capacitats a nivell oral i de saber transmetre les seues idees cap al centre.
La proposta es tracta de donar-li veu a l'escola de manera literal, no es tracta de nosaltres mateixos els que fem per treballar en la ràdio, els xiquets, pares, convidats especials, etc. Poden tindre la possibilitat de transmetre les seues idees.
Metodologia.
L'important es tracta de treballar d'una manera dinàmica, buscant la manera d'oferir als espectadors innovació i captar la seua atenció.
La nostra intenció és dividir la programació en diferents seccions: La secció de les excursions que es realitzen en el centre, la secció de xarrades de persones que vénen per a mostrar els seus coneixements temes especialitzats, la secció de la festivitat més propera segons les dates i el que tenim preparat per a això, seguidament la secció de cada cicle, 1r, 2n i 3r, sobre els projectes que es realitzen en cadascun d'ells per a *aprofundir més en la matèria i ens conten que tenen pensat i finalment la secció dirigida a les famílies que pretén ser una forma de mantindre informats de les coses que succeeixen en el centre i que pugueu participar amb els vostres fills i filles, els nostres alumnes.
Cada setmana treballarem una secció que ens semble rellevant per a tractar segons anem fent. Es tracta de donar-li forma a poc a poc, gràcies a la participació de tots.
En aquest treball l'important realitzar-lo en directe perquè se sotmeten a cometre errors i d'aquesta manera millora dia a dia la seua comprensió escrita i sobretot oral, marquen els temps i té clar els seus guions preparats amb anterioritat.
És important recordar que no és el mateix conversar que convéncer. La conversa tracta de mostrar igualtat d'oportunitats per a tots. Es tracta de fer preguntes en les quals tothom puga mostrar la seua opinió.