top of page

La ràdio escolar pretén ajudar els alumnes en moltes funcions, per a començar tracta la relació d'ensenyament-aprenentatge des d'ells mateixos. A més potencia el treball en grup, és a dir, treballa des de la cooperativitat  dels alumnes per a arribar a acords i saber transmetre'ls per mitjà de la veu de l'escola. Una altra de les coses importants en aquest sector es tracta de la investigació prèvia dels alumnes sobre el que volen transmetre, això els ve bé per a poder adquirir nous coneixements. Per aquest motiu, afavoreix la interdisciplinarietat i coneixement de l'entorn.

 

Per a dur a terme la ràdio fa falta tindre els rols definits de cadascun dels estudiants, d'aquesta forma cadascun s'encarrega d'una cosa i selecciona el més rellevant per a la seua secció. En un treball final es poden realitzar debats, reportatges o fins i tot dissenyar espots publicitaris i el més important és que aprenguen a comunicar d'una manera més formal.

 

És una forma diferent de treballar i de la qual els alumnes estan especialment centrats perquè els sembla interessant trencar amb l'habitual de la classe, d'aquesta forma s'aprecia especial compromís per part d'ells mateixos per realitzar la tasca i després poder observar els resultats obtinguts per ells mateixos i pels seus iguals. D'aquesta manera implica també les famílies perquè els agrada escoltar als seus fills i ajuden a aportar idees.

 

La ràdio escolar es tracta d'una eina educativa molt forta en l'àmbit educatiu, planificar, tindre en compte les decisions del programa i el treball col·lectiu proporciona una millora en l'autoestima de l'alumne.

 

Actualment, es tracta una manera molt fàcil per a treballar a l'aula, simplement es necessita un ordinador, un micròfon i connexió a Internet.

El podcast permet difondre continguts de forma simple sobre la plataforma web en àudio, això serveix per a transmetre coneixements i idees dirigint-se a un públic. A més, es tracta d'una forma econòmica, sense tot just despeses perquè puguen gaudir tothom, tant escoles de major qualitat econòmica com les que té menys recursos, d'aquesta activitat.

 

Objectius:

-Desenvolupar una activitat diferent, més didàctica on els protagonistes puguin ser els nens i que estigui orientada al desenvolupament de les competències bàsiques de totes les àrees. Fonamentalment, les competències lingüístiques.

 

-Facilitar la comunicació entre tota la comunitat educativa (mestres, alumnes, pares i mares)

 

-Aprendre a utilitzar la tecnologia i conèixer més aquest món d'una manera práctica i entretinguda.

 

-Impulsar la motivació dels alumnes a l'hora d'aprendre utilitzant nous mètodes.

 

-Fomentar el treball en equip i la presa de responsabilitats.

 

-Possibilitar un enriquiment personal i formatiu

 

-Educar en respecte i diferència d'opinions

 

-Impulsar des de l'escola pública un procés de socialització de la informació i del coneixement a través de la comunicació fluida i constant que possibilita la ràdio

 

-Implicar a les famílies al procés periodístic de les seves filles i fills i informar-los de totes les notícies dins de l'àmbit escolar perquè se sentin partícips d'aquestes.

bottom of page